Facebook fans Lapaj.Net |  War4u.sk |  FAQ  |  Hodnotenia  |  Hľadať  |  Pravidlá    |  Registrovať |  Prihlásenie 

[Lapaj.Net - Najlepší­ Slovenský Warez]

Predaj reklamy na týchto miestach. Kontakt: admin(zavinac)lapaj.net
Feromony

Práve je 03 Sep 2010 13:54

Obsah fóra » Download - Sťahuj » Hudba / Music » SK&CZ albumy

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina [ letný čas ]

Pravidlá fóra

Žiadame všetkých uploaderov aby dodržiavali tieto pravidlá. Ich porušenie budeme trestať banom. Ďakujeme.

1) Vaše príspevky posielajte v správnom tvare (napr: Rihanna - Good Girl Gone Bad)
2) Song musí obsahovať bitrate a vlastnosti.
3) Spájajte témy s rovnakým obsahom.
4) Linky odkazujúce na iné stránky patria do code.

Karel Gott: Download, rapidshare, mp3

Moderátor: Moderátor

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému{ SHARE_FACEBOOK }  Stránka 2 z 3
 [ Počet príspevkov: 59 ]  Prejsť na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3  Ďalšia
  Predchádzajúca téma | Ďalšia téma 
Autor Správa
pupket
 Predmet príspevku: Re: Karel Gott
OdoslaťOdoslané: 22 Okt 2009 19:44 
Expert
Neprítomný
Obrázok používateľa

Založený: 18 Okt 2009 08:35
Cash on hand:
3,725.50

Obrázok

Koncem roku 1975 vyšlo Karlu Gottovi novinkové album, které patří bez nadsázky k úplným vrcholům jeho tvorby ze 70. let a dodnes se řadí k těm nejlepším. Přestože názory kritiky se tehdy různily, posluchači bylo přijato jednoznačně a s nadšením, deska byla rychle vyprodána a musela se ještě dodatečně dolisovávat. Co píseň, to hit. Najdete na něm písně od domácích autorů i převzaté, přičemž i ty se mohou směle srovnávat s originálem, pokud ho nepředčí. Snad jen skladba Vlak je takovým menším úletem, ale celkem příjemným spestřením. Na albu opět vyniká nenucený a svěží spěv Karla Gotta i jeho výrazový rejstřík, autoři písní se opravdu předvedli. Za všechny hity připomeňmě alespoň písně Je jaká je, Léta prázdnin, Konec ptačích árií... Také cover veze převzatých písní mohou směle konkurovat originálům. Na bookletu CD je narozdíl od LP barevné podání fotografie obalu příliš výrazné a méně kvalitní. Škoda - je to hezký portrét.

Karel Gott '76 (komplet 18)

1. Náruč růží
    2. Vím, že je to láskou
    3. To se ti zdálo
    4. Bílý sníh se snáší
    5. Rád bývám chvíli sám
    6. Vlak
    7. Indiánská píseň lásky
    8. Hned zítra ráno zavolám
    9. Račte, slečno
    10.Léta prázdnin
    11.Je jaká je
    12.Konec ptačích árií

Bonus

13.Má touha má dvě křídla
    14.Silvestrovská opera '74
    15.Varšavský koncert
    16.Alžbětínská serenáda
    17.Árie Vaška z opery Prodaná nevěsta
    18.Bum, bum, bum
    19.C'est la vie
    20.Láska bláznivá
    21.Tam za vodou v rákosí
    22.Lady Carneval
    23.Gianinna Mia

Kód:
Na tomto fóre je zakázané zobrazovanie kódu na download neregistrovaným užívatelom. Pre zobrazenie obsahu kódu sa registrujte alebo prihláste.

Kvalita 160kbps

Profil Odoslať e-mailovú správu  

ShareRapid [Bot]
 Predmet príspevku: Výsledky hledaní na ShareRapid
OdoslaťOdoslané: automaticky - vyhledávání ShareRapid.cz 

Založený: 14. ledna 2010
Výsledky hledaní na ShareRapid: 111 súborov
2008 Líbáš jako Bůh [ komedie romantický ]( Hrají Kamila Magálo974.7 MBstiahnut 259x
2008 Bathory [ drama historicky ](Hrají Anna Friel, Karel Roden nejml116.1 MBstiahnut 155x
2005 Poslední výsadek ( Last Drop The )[ akční dobrodružný vále716.9 MBstiahnut 351x
2008 Bathory [ drama historicky ]( Hrají Anna Friel, Karel Roden nejm989.4 MBstiahnut 610x
1965 Intimní osvětlení ( intimni osvetleni )[ drama podobenstvi ](H696.3 MBstiahnut 42x
2008 Bathory [ drama historicky ](Hrají Anna Friel, Karel Roden nejml974.7 MBstiahnut 156x
2006 Bestiář [ romantický drama ]( Hrají Danica Jurčová, Karel R746.3 MBstiahnut 110x
Zobrazení všech 111 souborů, klikni sem!
Ohlásiť tento príspevok Detaily príspevku
Upraviť príspevok Odpoveď s citáciou 
pupket
Expert
Neprítomný
Obrázok používateľa

Cash on hand:
3,725.50

Obrázok
V roce 1976 Karlu Gottovi vyšlo další ze série alb označených ročníkem a které patří k vrcholům produkce 70. let. Také toto velice úspěšné album hodnotila tehdejší kritika velmi příznivě. Působí velmi svěže, uvolněně, přirozeně, Karel Gott zpívá suverénně a viditelně s chutí. Zastoupeny jsou nejen krásné kantilény Nevinná, Já lásku z básní znám, ale i svižné písně Smůla smůlu má či Mám zlatej důl. Zkrátka co píseň, to hit. Také převzatá Oh, Mandy - jsou svátky působí velmi dobře, i když je jinak zaranžovaná. Na původní desce je fotografie obalu zrcadlovitě obrácená. Na bookletu CD je zase barevné podání příliš výrazné a méně kvalitní.
Karel Gott '77 (komplet 19)
    1. Cítím
    2. Můj adresář
    3. Smůla smůlu má
    4. Já lásku z básní znám
    5. Já si najmu altán
    6. Vážka zimomřivá
    7. Já jsem všech roztržitých král
    8. Kdo ted' má tě rád
    9. Nevinná
    10.Mám zlatej důl
    11.Jsou svátky
    12.Vodopád

Bonus

13.Já nápad mám
    14.Stěnka razin
    15.Ja vas ljubil
    16.Nočka, Nočenka
    17.Oj, polna karabuška
    18.Košíkář
    19.Bajkal
    20.U vorot
    21.Aj, ta dušička
    22.Písňový koktejl Karla Gotta z televizního pořadu Hudba, to je moje -
    Elois,Mám tě rád víc než dřív,Má první láska se dnes vdává,El condor pasa,Lady Carneval.
Kód:
Na tomto fóre je zakázané zobrazovanie kódu na download neregistrovaným užívatelom. Pre zobrazenie obsahu kódu sa registrujte alebo prihláste.

Kvalita 160kbps

pupket
Expert
Neprítomný
Obrázok používateľa

Cash on hand:
3,725.50

Obrázok

V roce 1977 Karel Gott natočil novinkové album opět s prostým názvem ročníku, velmi úspěšné a opět i velmi příznivě hodnocené kritikou. Lze říct, že jeho reedice, která nedávno vyšla na CD je přidanými singly ještě vylepšená, přestože převzaté písně možná nedosahují kvalit originálu, ale jsou i jinak aranžované. Album získalo zlatou desku za umělecké hodnoty a najdeme na něm takové hity, jako Jdi za štěstím, Nádherný chór, Dům U Bílých bran nebo Srdce jako kámen.

Karel Gott '78 (komplet 20)

1. Správný tón
    2. Srdce jako kámen
    3. Úsměv tvůj byl tajným písmem
    4. Duet milostný
    5. Srdcový král
    6. A průvod šel dál
    7. Nádherný chór
    8. Jdi za štěstím
    9. Život jde dál
    10.Prostři pro dva stůl
    11.Dům u bílých bran
    12.Volný den

Bonus

13.Tam kde šumí prod
    14.Sonata C Dur pro klavír
    15.Směs z TV pořadu Hudba, to je moje -
    Vždyt' je léto, Hospoda, Tam v dáli nad řekou, Mělnická polka(Jásavá)
    16.Zavřu ted' krám z básněmi
    17.Dívkám
    18.Běž za svou láskou
    19.Vůně mléka
    20.Ten ráj bude náš
    21.V září
    22.Bloudím pasáží
    23.Kdyby klavír jen hrál
    24.Já tě poznal
    25.La Danza
Kód:

Kvalita 160kbps

pupket
OdoslaťOdoslané: 22 Okt 2009 19:45 
Expert
Neprítomný
Obrázok používateľa

Cash on hand:
3,725.50

Obrázok
V letech 1977-78 Karel Gott natočil legendární album Romantika, které se řadí k těm nejlepším, a které je skutečně nadčasové a stále aktuální. Jak už název napovídá, jde o romantické melodie a kantilény, hity převzaté i ty z české produkce. Celé album je obdivuhodně vyváženo a působí velmi průzračným, čistým dojmem. Pouze v Československu se alba prodalo neuvěřitelných 250 000 kusů. Stejně nadšeně jej hodnotila i tehdejší kritika. Hitem se staly především písně Do re mi la, Lorelay od domácích autorů, nebo Pár havraních copánků či Deštivý den od Eltona Johna. Snad je tanto skladba za originálem pokulhává. Ten však K. Gott překonal ve své německé verzi z roku 1971. Na albu nechybí ani slavná All By Myself s českým textem věnovaným Janu Palachovi - Kam tenkrát šel můj bratr Jan. Ta však upadla svého času v nemilost komunistického režimu a nesměla se hrát. Pozměněné album bylo vydáno i v anglických verzích, mimo jiné také v Japonsku.
Romantika (komplet 21)
    1. Deštivý den
    2. Kdo znás smí se vrátit
    3. Ted' už víč, že jsem to já
    4. Kam tankrát šel můj bratr Jan
    5. Půjdem spát
    6. Pár havraních copánků
    7. Lorelay
    8. Do re mi la
    9. Amore mio
    10.Až jednou
    11.Vším byl bych rád
    12.Na rozloučenou

Bonus

13.Just Carry On
    14.Love Me Tender
    15.So In Love
    16.I Walk Alone
    17.Moon Lady
    18.My First Love
    19.Amore Mio
    20.Your Song
Kód:

Kvalita mp3 160kbps

pupket
Expert
Neprítomný
Obrázok používateľa

Cash on hand:
3,725.50

Obrázok
V roce 1978 Karel Gott natočil poslední ze série novinkových alb s jednoduchým názvem pouhého ročníku aby jim uzavřel veleúspěšnou dekádu 70. let, kdy mu bylo přízněvě nakloněno nejen publikum, ale i kritika (ta dobová, nikoli pozdější). Celkově působí dojmem větší vyzrálosti, skromnosti a menší rozmáchlosti, než jak bylo v 70. letech zvykem. Najdeme na něm opět nemálo hitů od domácích autorů i písní převzatých, spíše romanticky laděných. Za všechny třeba Stokrát chválím čas, Snů plný krám, Dál dá se toulám nebo Byl by hřích se potmě bát. Snad jen úvodní skladba za originálem zaostává. Album bylo oceněno zlatou deskou za umělecké hodnoty.

Jinak v bookletu edice Komplet je opět chyba v datování - u písně Stará píseň znovu zní má být uveden rok 1979, nikoli 1980, neboť tato verze zazněla z playbacku již na koncertě v Lucerně '79. Na LP desce je jako datum nahrání u všech písní uveden rok 1978, v Kompletu je však u některých písní uveden rok 1979. Každopádně vinylová deska byla lisována až v tomto roce.

Karel Gott '79 (komplet 22)
    1. Se mnou vítr rád si brouká
    2. Kdo tě bílá břízo svléká
    3. Stokrát chválím čas
    4. Snů plný krám
    5. Svět se točí dál
    6. Krásný tón houslí tvých
    7. Byl by hřích se potmě bát
    8. Máš mě v patách
    9. Dál, dál se toulám
    10.Kde stál ten dům
    11.Ještě to daleko mám
    12.O dvě vrátka dál

Bonus

13.Kde jsou ta trápení
    14.Píšu vám
    15.Cikánka
    16.Škoda lásky
    17.Nám dovol zpívat
    18.Dívka žlutý anděl
    19.Otčij dom
    20.Babylon
    21.Jen se hádej
    22.Rikitiki lásko má
    23.To jsou fámy
    24.Stará píseň znovu zní

Kód:

Kvalita 160kbps

pupket
Expert
Neprítomný
Obrázok používateľa

Cash on hand:
3,725.50

Obrázok
Tak se jmenuje deska z roku 1980, jejíž název má pravděpodobně zdůrazňovat její aktuálnost. A bylo to skutečně moderní album, které plně akceptovalo nové trendy nadcházejících 80. let a nevyhýbalo se vedle kantilénových písní ani diskotékovým rytmům. Projevuje se na něm i větší hlasová zralost, hlas se stává sytějším, výraznějším, jeho špička je méně ostrá. Jinak je to celkově velmi dobrá deska, která přinesla takové hity jako Beatles, Kam se schoulíš, ale i Daň z lásky své či Otoč se mnou stránek pár, proto i dnes stojí rozhodně zato se k ní občas vrátit.

V edici komplet toto 2CD obsahuje i árii La Danza, ovšem opět omylem ve stejné, tedy Supraphonské verzi, která již už vyšla na CD Karel Gott 78 - nejde o verzi Polydoru, jak je uvedeno v bookletu. Stejně tak píseň "Já viděl kvést Prahu v máji" na něm vyšla opět ve stejné verzi, jako na CD Melodie, které nestárnou (1975) - nejedená se o odlišnou nahrávku, jak je uvedeno, pouze z jiného zdroje.

V roce 1981 se Karel Gott pustil odvážně a s chutí do vod country hudby. Vybral si jednak osvědčené klasické country hity jako Country Roads, Take Me Home (kterou si ovšem značně upravil a zpívá ji ve velmi rychlém tempu), na albu však najdete i hity domácích autorů, jak superhit Ráno jedu dál. Deska patří vůbec k jedné z nejkontraverznějších, kterou kdy natočil - sklidil za ní zdrcující recenze od kritiků i zpěváků country, čehože se to dopustil. Na druhé straně je zajímavé, že ve stejné době, na amerických Fan Fair country festivalech v Nashwille sklízel se svým pojetím country od tamnějších kritiků nadšené ohlasy a od publika ovace ve stoje (díky čemuž byl do USA poté opakovaně zván)... Album bylo nahráno i v anglické verzi a v Německu se dočkalo v roce 1990 i reedice na CD.

nahráno 2-7 / 1981

V edici komplet toto 2CD obsahuje i árii La Danza, ovšem opět omylem ve stejné, tedy Supraphonské verzi, která již už vyšla na CD Karel Gott '78 - nejde o verzi Polydoru, jak je uvedeno v bookletu. Stejně tak píseň "Já viděl kvést Prahu v máji" na něm vyšla opět ve stejné verzi, jako na CD Melodie, které nestárnou (1975) - nejedená se o novou nahrávku, jak je uvedeno, pouze z jiného zdroje.

Karel Gott dnes / Country album (komplet 23,24)

Karel Gott - Dnes CD1

1. Daň z lásky tvé
    2. Píši pět
    3. Kdo ví kde je ta pláž
    4. Dám ti svůj trůn
    5. Já se smál
    6. Půlnoční láska
    7. Poupátko
    8. Léto jak má být
    9. Kam se schoulíš
    10.Kavárna sladký ráj
    11.Beatles
    12.Jak málo o mě víš
    13.Otoč se mnou stránek pár
    Bonus
    14.Když mě stará matka
    15.Zbyl tu tvůj stín
    16.Já měl vás rád
    17.Píseň jak vánek
    18.Náruč růží
    19.Kávu si osladím
    20.Láska bláznivá
    21.Přijela pout'
    22.Bloud bláhovej
    23.Ty vínko dej mi,sklínko
    24.Pijácká
    25.Eště si já pohár vína zaplatím
    26.Ptačí nářečí
    27.Maria
    28.Cesta rájem

Karel Gott - Coutry Album CD2

1. Pláč
    2. Della
    3. Ten dům,co tu stál
    4. Tady jsem
    5. Kdo coutry zpívá
    6. Ved' mě dál cesto má
    7.Vítr v zádech mám
    8. Zas pár dnů tě mám
    9. Vstávej, ty tuláku
    10.Dlouhý proud mě stále láká
    11.Než najdu způsob,jak žít sám
    12.Ráno jedu dál
    Bonus
    13.Dávné lásky
    14.Já viděl kvést Prahu v máji
    15.Zpívej nonstop
    16.Jez
    17.Hej,pani,dámy
    18.Išel Macek
    19.Kéž jsem to já
    20.C'est la vie
    21.La Danza
    22.Žít stokrát
    23.Don't Bring Me Down
    24.A šmytec
    25.Měsíční řeka
    26.Už dávno dal jsem ti klíč
    27.Nestarej se kamarade

Kód:

Kvalita mp3 160kbps
Velikost 170MB

pupket
Expert
Neprítomný
Obrázok používateľa

Cash on hand:
3,725.50

Obrázok
V roce 1982 K. Gott nahrál po roční pouze opět novinkové popové album, které rovněž nevybočuje z dobrého standardu, řadí se ale spíše k těm průměrnějším. Najdeme na něm však nemálo úspěšných písní z původní i převzaté tvorby. V tomto případě, i když interpretace K. Gotta je velmi dobrá, za originály zaostává. Ať už jsou to Když milenky pláčou, Když první díl začíná či Oheň v sobě máš, nádherná Una notte speciale. Přeci jen v Gottově interpretaci vyznívají poněkud uhlazeně a méně procítěně. Původní tvorba na tomto albu vychází možná o něco lépe.

V roce 1983 nahrál Karel Gott popové album, které jako jedno z mála bylo určeno i pro zahraniční trh pod názvem ...and That´s What I Like. Také toto album je nadprůměrné a vysoko přesahuje standard tehdejší domácí produkce, není proto divu. Z alba vzešly především superhity ...a to mám rád a skladby německých autorů Plnoletá a Text k téhle písni jsem psal já (a opravdu napsal...) nebo Chceš dál v mém stínu stát. Pouze verze písně Dream On jako Dřív já za originálem zaostává.

Kontrasty / a to mám rád (komplet 25,26)

Karel Gott - Kontrasty CD1

1. Když první díl začíná
    2. Oheň v sobě máš
    3. Svátek máš
    4. Jsi krásná
    5. Zdráv bud', Robinsone
    6. Když milenky pláčou
    7. Půlnoc probdělá
    8. Holka v domě
    9. Hvězda chodníků
    10.Milion důvodů
    11.Já opustil tě ráno
    12.Za bílou záclonou
    13.Taky se mnou trable jdou
    Bonus
    14.Já
    15.Oh,Marie
    16.Bílá
    17.Vdávali černovlásku
    18.Smíchovské blues
    19.Ptačí nářečí
    20.Adagio
    21.Můj otčenáš
    22.Vltava

Karel Gott - ... a to mám rád

1. Tex k téhle písni jsem psal já
    2. Dřív já
    3. Plnoletá
    4. Chceš dál v mém stínu stát
    5. Ó, jak dávno
    6. Dívka závodník
    7. Věčný laik
    8. Velká jízda
    9. Favorit
    10.Já slyšel o ráji
    11.Nedokončená
    12...a to mám rád
    Bonus
    13.Ted' růži k vám jdu krást
    14.Lod' písní
    15.Směs písní z tv pořadu Karel Gott v Lucerně
    Dlouho hrád budem vám,Zlá noc,Korunou si hodím,Život jde dál
    16.Mám tě
    17.Plavá víla
    18.Apríl
    19.Zůzi
    20.Písně těch dnů
    21.Jak já se vracím rád

Kód:

Kvalita 160kbps
Velikost 165MB

pupket
OdoslaťOdoslané: 22 Okt 2009 19:46 
Expert
Neprítomný
Obrázok používateľa

Cash on hand:
3,725.50

Obrázok

V roce 1983 bylo natočeno s velkým smyčcovým orchestrem album klasických a operetních árií, které bylo zároveň určeno i pro zahraniční trh pod názvem Just For You. Najdeme na něm opravdové klasické superhity v neopakovatelném podání Karla Gotta, které jsou důkazem jeho mistrovství i citu pro belcantový zpěv. Základem pro toto album se staly televizní pořady Karla Gotta V operetě (1982) a Sedm písní sedmi láskám (1983). První pořad uváděli Nelly Gaierová a Josef Bek a zazněly v něm písně 1/ U maxima jsem znám, 2/ Ó Rose Marie, 3/ Vás ženy jsem líbal rád, 4/ Páridův soud, 5/ Své srdce tobě dám, 6/ Dobrou noc, 7/ Ty jsi moje slunce, 8/ Tichý pavilón a 9/ Vím, proč mám život rád. První a čtvrtá nahrávka dokonce dodnes nevyšly ani v CD edici Komplet (!) Najdeme v ní sice Páridův soud, ovšem to je jiná, starší a zpopularizovaná verze. Ve druhém pořadu (který se natáčel v zahradách i interiérech zámku Konopiště a který si Karel Gott sám uváděl recitacemi) zazněly už ostatní skladby z tohoto alba a sice v tomto pořadí: 1/ Má dívenka jak růže jest, 2/ Ó, jak jsi krásná, 3/ Planá růže, 4/ A Vucchella, 5/ Tys láska má, 6/ Mandulinata a napule a 7/ Což neřekl ti můj zrak tisíckrát.

Koncert pro tebe (komplet 27)
    1. Své srdce tobě dám
    2. Mám tě rád
    3. Tys láska má
    4. A Vucchella
    5. Má dívenka jak růže jest
    6. Planá růže
    7. Ó, Rose Marie
    8. Vás, ženy, jsem líbal rád
    9. Ty jsi moje slunce
    10.Vím, proč mám život rád
    11.Mandulinata a Napule
    12.Ó, jak si krásná
    13.Dobrou noc, milá dívenko má
    Bunus
    14.Paridův soud
    15.Tichý pavilon
    16.Ó, Rose Marie
    17.Indiánská píseň lásky
    18.Jednadvacet
    19.Joj, cigán
    20.Ženy, ach ženy
    21.Šampaňská árie

V roce 1984 natočil Karel Gott romanticky laděné album, podobě jako v případě starší a vynikající desky Romantika. Někteří Hrátky s láskou s Romantikou srovnávají, ale to není zcela na místě. Jednak doba se přece jen trochu změnila a i hlas Karla Gotta znatelně vyzrál do plnější a sytější barvy. Rozhodně také toho album patří k těm nejlepším v diskografii K. Gotta a je zcela aktuální i dnes, tedy po více než 20 letech. Album je plné romantických písní a kantilén klasických hitů jako Only You nebo Unchained Melody, a vzešly z něj i hity z původní tvorby, jako superhit To musím zvládnout sám. Ozdobou alba je určitě i nádherná melodie z erotického filmu Emanuelle - Hrátky s láskou, jako stvořená pro Karla Gotta. Naopak verze písní Are You Lonesome Tonight (tedy té nejslavnější od E. Presleyho) nebo a zvláště pak Try To Remember od L. Armstronga za originálem zaostávají.

Hrátky s láskou (komplet 28)
    1. Lásko má
    2. To musím zvládnout sám
    3. Zdá se mi, zdává
    4. Jak ten prod
    5. Kouzelný song
    6. Noc je dlouhá a zlá
    7. Z dávných dnů
    8. Hrátky s láskou
    9. Prázdná náruč
    10.Má v očích zář
    11.Všichni nám jen závidí
    12.Samotář
    Bonus
    13.Svět stál
    14.Oh, baby,baby
    15.Vstávej
    16.E 14
    17.Zvonky štěstí
    18.Dingi-linky, ding-dong
    19.Made In Italy
    20.Šarazán
    21.Vlaštovčí hnízdo

Kód:

Kvalita 160kbps
Velikost 153MB

pupket
Expert
Neprítomný
Obrázok používateľa

Cash on hand:
3,725.50

Obrázok
Legendární album z vrcholící zlaté éry Karla Gotta dostalo jednoduchý název Muzika, podle megahitu T. Cutugna a M. Sardou, který Karel převzal a nutno dodat že svojí verzí rozhodně překonal originál. Většina písní pro toto album byla natočena v roce 1985, pouze Bláhové přání a Miriam už v roce 1984 a to ve studiu Esperanza v Cannes ve Francii (v bookletu tyto informace chybí). Vzešlo z něj mnoho superhitů, kromě písně Muzika, třeba opravdový megahit Pábitelé, ale i Podrážkám dvou zničených bot, Začínám žít nebo Miriam. Najdeme na něm i verzi písně S. Wondera I've Just Called To Say I Love You, kterou sice kritika odstřelila, ale podle mne ji Karel svým způsobem nazpíval moc hezky. Album se stalo jedním z nejúspěšnějších titulů celé historie české pop-music a prodalo se ho neuvěřitelných 250 000 kusů. Není divu, že bylo oceněno zlatou deskou a zařadilo se mezi absolutně nejúspěšnější (a možná, že i nejlepší) alba Karla Gotta.

Podle původního plánu měly být k albu zařazeny jako bonusy další písně z televizního seriálu Zpívá Karel Gott ze Slaného, které dosud nebyly nikdy vydány, ale nakonec z toho sešlo. Kromě těchto nahrávek měla být zařazena i italská píseň Jen ty a já (1977), která vyšla o osm let později na profilové MC textařky J. Fikejzové E 14 a píseň Láskám (Hot Stuff), která zazněla v TV koncertu Karel Gott v Lucerně v roce 1979. Místo nich byly zařazeny některé cover verze z 2LP Story 2, které nedávno vyšly i na 2CD 50 hitů. Ještě pokud se týče bonusů, není bez zajímavosti, že píseň Parmami d'amore Mariú se stala u nás šlágrem v podání Járy Pospíšila už začátkem 30. let, a to s českým textem "Zpíváš mi o lásce, Mariú, loučení tím skrýváš, Mariú, tvá ústa líbat nechtějí, o lásku prosím dnes tišeji...". Pochopitelně, v pomalejší, něžnější, synkopované verzi.

V každém případě je ale škoda, že staré, dodatečně vydávané nahrávky jsou zařazovány mezi nové. Taková necitlivá koncepce, kdy jsou míchány nahrávky, které se k sobě vůbec nehodí, působí zmatek a možná i leckoho odradí si tato CD vůbec proto kupovat a spokojí se s kopiemi. Určitě by bylo lépe, dříve nevydané věci vydat dodatečně na nějakém zvláštním bonusovém 2CD a nebo (asi nejlépe) řadová alba a singly vydávat zcela zvlášť a nemuselo by se ani jednat o žádnou speciální "edici Komplet". I když snahou je asi zvýšit odbyt, výsledek může být právě opačný, neboť to ubírá na hodnotě takto koncipovaných CD. A to nemluvíme o tom, že pozdější alba vychází po dvou v jednom balení, tedy pouze s obrázkem toho prvního na titulní straně (a navíc ještě z pozměněným). Pro později narozené fanoušky, kteří nemají žádný vztah k původním LP deskám, to jistě není žádný problém, pro ty ostatní to však může být nemalé zklamání.

Muzika (komplet 29)

01.Začínám žít
    02.Miriam
    03.Bláhové přání
    04.Muzika
    05.Pabitelé
    06.Jsem chlap, co mlčí
    07.Podrážkám dvou zničených bot
    08.Vrásky z lásky
    09.Velký rváč
    10.Z mé cigarety stoupá dým
    11.Hlas v telefonu
    12.To byl vám den

Bonus

13.Santa Lucia
    14.Jsem na světě rád
    15.Víc
    16.Parla D'Amore Mariú
    17.Angelina
    18.Oči sněhem zaváté
    19.Bum, Bum, Bum
    20.Narodil se máj
    21.Nejsem, nejsem rád
    22.Maria

Obrázok
Ještě téhož roku 1985 jako album Muzika, Karel Gott natočil další novinkové album, i když vyšlo až rok následující. Jde téměř výhradně o původní tvorbu domácích i německých autorů. A přestože mu kritika vytýkala přílišnou uhlazenost a manýrismus, zcela jistě patří o toto k nejlepším albům 80. let. Celkově působí velmi vyváženě, moderně a na vysoké úrovni. Není divu, že většina písní z tohoto alba se také stala hitem. Za všechny například superhit Je slavná, Jediná, Málem bych zapomněl, Odnauč se říkat ne... Dokonce na něm najdete i zpopularizovanovu verzi Vackovy Cikánky, která se také povedla. Pro TV byla natočena i zkrácená videoverze tohoto alba pod názvem Dnes mám perný den. Já osobně tuto desku považuji za vůbec nejlepší a nejvyzrálejší album 80. let, které předčí u předchozí Muziku. Žádné nahrávce nelze vůbec nic vytknout, všechny písně mají skvělé a moderní aranžmá, zpěv působí svěže a uvolněně... Zkrátka, člověk má dojem, jakoby šlo o horkou novinku a album bylo nahráno teprve včera - a přesto, už je tomu přes 20 let... Co říkáte?

Také k tomuto albu měly být původně přidány bonusy s dalšími nevydanými písněmi, ke kterým se však nepodařilo získat autorská práva nebo nevychází z jiného důvodu. Jednalo se mj. o skladby Mamma Maria (1983), tango Žárlivý (asi 1985), Píseň strašlivá o Golemovi (1984), Mám styl Čendy (I'm Still Standing, live 1984), V pravou chvíli řekni dost (Footloose, live 1985) či Odcházím s vírou (Holding Out For a Hero, live 1985).

V každém případě je ale škoda, že staré, dodatečně vydávané nahrávky jsou zařazovány mezi nové. Taková necitlivá koncepce, kdy jsou míchány nahrávky, které se k sobě vůbec nehodí, působí zmatek a možná i leckoho odradí si tato CD vůbec proto kupovat a spokojí se s kopiemi. Určitě by bylo lépe, dříve nevydané věci vydat dodatečně na nějakém zvláštním bonusovém 2CD a nebo (asi nejlépe) řadová alba a singly vydávat zcela zvlášť a nemuselo by se ani jednat o žádnou speciální "edici Komplet". I když snahou je asi zvýšit odbyt, výsledek může být právě opačný, neboť to ubírá na hodnotě takto koncipovaných CD. A to nemluvíme o tom, že pozdější alba vychází po dvou v jednom balení, tedy pouze s obrázkem toho prvního na titulní straně (a navíc ještě z pozměněným). Pro později narozené fanoušky, kteří nemají žádný vztah k původním LP deskám, to jistě není žádný problém, pro ty ostatní to však může být nemalé zklamání.

To vám byl dobrý rok (kolekce 30)

01.Je slavná
    02.Jedinná
    03.Má tu krásný výhled
    04.Odnauč se říkat ne
    05.Přátelé
    06.Cikánka
    07.Dnes mám perný den
    08.Náladová náruč tvá
    09.Málem bych zapoměl
    10.Nejsi obyčejná
    11.Portrát neznámé
    12.To vám byl dobrý rok

Bonus

13.S láskou
    14.Když je slunce nad hlavou
    15.Najednou
    16.Půlno v motelu Stop
    17.Včelka Mája
    18.Žít
    19.Správná noc
    20.Má pout'

Kód:

Kvalita 160kbps
Velikost 170MB

pupket
Expert
Neprítomný
Obrázok používateľa

Cash on hand:
3,725.50

Obrázok

Vánoční album Bílé vánoce z roku 1982 se opět řadí k nejúspěšnějším titulům nejen Karla Gotta, ale celé domácí pop-music, když se ho svého času prodalo více, než 220 000 kopií a do dnešní doby na 400 000. První strana desky je věnována novodobým vánočním písním, např. legendární Bílé vánoce od B. Crosbyho v neodolatelném podání Karla Gotta a novinkám z domácí tvorby, druhá strana klasickým, vesměs českým lidovým koledám. Kromě Bílých vánoc na albu vyniká zvláště nádherná kantiléna Dny zázraků a přání. Toto album bylo také jedno z prvních, které už v roce 1988 vyšlo v reedici i na CD a Karel Gott ho nahrál i v anglické verzi White Christmas, kde je však titulní píseň trochu jinak zaranžovaná. Anglická verze vyšla jen na LP.

nahráno: 9/81 - 4/82

Musím se přiznat, že v případě vydání Bílých vánoc v edici Komplet jsme tak trochu tajně doufali, že Supraphon udělá jako v případě Romantiky výjimku a na CD zařadí jako bonus anglické verze písní z alba White Christmas (které považujeme i za lepší, než české). Do edice, která se jmenuje Komplet, bezpochyby patří vydání všech nahrávek, tím spíše mezinárodních anglických verzí. Je škoda, že z edice Komplet, která mohla být velkolepým projektem (jak by si Karel Gott bezpochyby zasloužil) takto zbývá už jen torzo, nebo přinejmenším dílo nedotažené do konce a bez koncepce. Určitě by bylo lépe Bílé vánoce doplnit albem White Christmas (ev. lépe vydat je zcela zvlášť) a všechny vydané i nevydané jednotlivé vánoční písně dát například na nějaké samostatné album vánočních singlů. Co se totiž týká zde zařazených bonusů, najdeme mezi nimi znovu staré nahrávky (Alžbětínská serenáda, Vánoční strom, Ave Maria, Pár havraních copánků) které už v edici dávno vyšly a nemají tu vůbec co pohledávat. Místo nevydaných anglických verzí slouží spíše jako vycpávka. Také album Malá sváteční hudba, které máme v edici rozkouskované, by si zasloužilo být vydáno zvlášť a celé, byť dodatečně. A klidně i s instrumentálními skladbami, v původní verzi. Je i záhadou, proč nádherný vánoční song Dingi lingi ding dong byl zařazen na album Hrátky s láskou, místo sem... Dodejme ještě, že z písní z filmové povídky Štědrý den bratří Mánesů na CD nebyl zařazen duet s Hanou Zagorovou Šel bych rád k Betlému.

Bílé vánoce (komplet 31)

01.Bílé vánoce
    02.Dny dárků a přání
    03.Tvůj stromek
    04.Při vánočních svíčkách
    05.Naše první vánoce
    06.Zítra stromek zazáří
    07.Návrat
    08.Moudré smíření
    09.Štědrý večer nastal
    10.Nesem vám noviny
    11.Já bych rád k Betlému
    12.Pastýři, vstávejte
    13.Bratři, já jsem slyšel
    14.Jak si krásné, neviňátko
    15.Narodil se z lásky k nám
    16.Chtíc, aby spal
    17.V té noci zázračné

Bonus

18.Ave Maria
    19.Pár havraních copánků
    20.Vánoční strom
    21.S láskou jdu k vám
    22.Snění
    23.O kráse těchto svátků
    24.Sen o vánocích
    25.Všechno spí
    26.Už záhy příjde vzácná noc
    27.El Nacimiento
    28.Tichá noc
    29.Alžbětinská serenáda
Kód:

Kvalita 160kbps

pupket
OdoslaťOdoslané: 22 Okt 2009 19:47 
Expert
Neprítomný
Obrázok používateľa

Cash on hand:
3,725.50

Obrázok
V roce 1987 vyšlo legendární album s názvem, které se stalo i jedním z dalších přívlastků Karla Gotta. Je to album, které bylo nejen velice úspěšné u poslouchačů, ale zcela mimořádně sklidilo i velmi dobré recenze od kritiků, kteří je hodnotili jako jedno z nejlepších. Velká většina písní se také stala hitem, za všechny snad jen Zůstanu svůj, Čau lásko, Kantiléna, Posel dobrých zpráv... Najdeme na něm, jak nádherné kantilény, tak diskotékové skladby. Je to další z alb, které vysoko přesáhlo běžný standard. Pro českou TV byla natočena i zkrácená klipová videoverze tohoto alba, která vyšla na původní VHS Story. Pokud se týká vydání alba v edici Komplet, tady nejsme příliš spokojeni s remasteringem Oldřicha Slezáka. Srovná-li náročný posluchač zvuk nahrávek, které již vyšly na jiných CD se zdejšími reedicemi, není to ono. Zdá se, jakoby došlo ke komprimaci nahrávek nebo k ořezání některých frekvencí - zvuk ztrácí svoji plnost a zní až příliš měkce. Na druhém albu Loď snů již není rozdíl tak patrný, má ale méně basů, což je také škoda, protože na originálním CD nebyly nijak přehnané.

Posel dobrých zpráv (komplet 32)

01.Zůstanu svůj
    02.Posel dobrých zpráv
    03.Mlčení ve dvou
    04.Zůstaň stát
    05.Kantiléna
    06.Ani náhodou nechci lásku tvou
    07.Ty se mi zdáš
    08.Chyť své dny
    09.Lady Moonlight
    10.Nikomu nezávidím
    11.Z diskotéky známá
    12.Čau, lásko

Bonus

13.Kostky jsou vrženy
    14.Dál plápolej
    15.Co já vím
    16.(Tam kde září) svět jako víno
    17.Náš song
    18.Párkrát mlčet
    19.Staň se růží

Obrázok
V květnu 1989 vyšlo poslední novinkové album 80. let. Nahráno bylo kompletně jěště v roce 1988, takže vyšlo s půlročním zpožděním. Jde o dobré a zajímavé album, ale přece jen, jako by na něm byla znát určitá únava, o které K. Gott o mluvil. Jde zároveň i o poslední album, na kterém se podílel Ladislav Štaidl se svých orchestrem. V některých ohledech sice dnes již poněkud zastaralé, najdeme na něm ale i hity platné v dnešní době, jako Svět má ty chvíle rád, Kam se to ztrácí, Nevím proč bych nepřiznal... Je to také první novinkové album Karla Gotta, které u nás (se šestiletým zpožděním) vyšlo na CD. Je na něm znát i další zrání hlasu, jeho barva je tmavší, stává se hutnější a ztrácí špičku. Přestože LP a CD vyšlo v květnu 1989 je tak trochu záhadou proč je na CD datum 1990 - a to i včetně data pořízení fota obalu a jeho designu, které jsou stejné jako na LP desce. CD se sice mohlo lisovat i v následujícím roce, ale to se týká je samotného nosiče... Ve vydání v edici Komplet mají nahrávky méně basů, což je také škoda, protože na originálním CD nebyly nijak přehnané. Ale to je spíš detail pro náročného posluchače.

Loď snů (komplet 33)

01.Svět má ty chvíle rád
    02.Kam se to ztrácí
    03Dlouhá noc končí svítáním
    04.Nalít jsem tvarům tvých blůz
    05.Jeden muzikant
    06.Nevím, proč bych nepřiznal, že jsem lásku sliboval ve svých písních
    07.Nenech mě za dveřmi stát
    08.Loď snů
    09.Bourám sály svou písní
    10.Rozesmátá
    11.Jeď, má to spád
    12.Na vlídném slově žádný neprodělá

Bonus

13.Nesmí se stát
    14.Tiše den zhasíná
    15.Fever
    16.Love Me Tender
    17.One Night
    18.You´re the Devil In Disguise
    19.Modrý sen
    20.Krev toulavá
    21.Mám rád Máchův Máj
Kód:

Kvalita 160kbps
Velikost 170MB

pupket
Expert
Neprítomný
Obrázok používateľa

Cash on hand:
3,725.50

Obrázok
V roce 1990 vyšlo album, které Karel Gott nahrál už v letech 1988-89, takže se nijak nespěchalo. A nebylo důvod - šlo totiž o stále aktuální tématické album s originálními anglickými verzemi klasických světových hitů od Luise Armstronga až po Michaela Jacksona, ovšem v neobvyklém, jazzově laděném komorním podání. Album se opravdu povedlo a výjmečně bylo i velmi příznivě přijato odbornou kritikou, i když jak by se dalo očekávat u tohoto druhu hudby, zájem publika nebyl nijak masový. Je to velmi příjemná, nálodová a pohodová deska pro noční romantiku doma i v baru...

Karel Gott | 2CD I Love You For Sentimental Reasons (komplet 34)

01.I Love You For Sentimental Reasons
    02.Misty
    03.Over The Rainbow
    04.Just The Way You Are
    05.Can't Help Falling In Love
    06.Stardust
    07.Mona Lisa
    08.Love Letters
    09.Smoke Gets In Your Eyes
    10.When Joanna Loved Me
    11.She's Out Of My Life
    12.My One And Only Love
    13.Láskám
    14.Vzhůru mládenci
    15.Důvěřivá (TV mono)
    16.Neznámý pár
    17.A byla fajn (To byla noc)
    18.Svlékám pouta svá
    19.Já žil, jak jsem žil
    20.Karel nese asi čaj
    21.Zvonky štěstí
    22.Eloise

Obrázok
Před vánoci 1990, tedy ještě v porevoluční atmosféře, která je z alba cítit, přišlo na trh další novinkové album, a to s výrazně modernějším zvukem a nových orchestrem KGB (Karel Gott Band). Z Karla Gotta jakoby po revoluci spadla únava z konce 80. let, postavil se čelem i svým novým kritikům, kteří se v této době vyrojili, jako houby po dešti... Písně z tohoto alba měly velký úspěch na turné, které mělo být původně rozlučkové. Album přineslo nemálo hitů jako Hříšné bolero, aktuální píseň Pravda hlásí svůj návrat nebo Buď mi sestrou, buď mu bráchou, skvělou skladbu Jen láska tvá a další. Snad kromě závěrečného duetu, jde opět o velmi dobré a vyvážené album.

Karel Gott | 2CD Písmo lásky (komplet 35)

01.Hříšné bolero
    02.Faut
    03.Písmo lásky
    04.Mikrofón
    05.Buď mi sestrou, buď mi bráchou
    06.Promoklý donchuán
    07.Pravda hlásí svůj návrat
    08.Jezebel
    09.Jen láska tvá
    10.Rána hlavou do zdi
    11.Svátek lásky
    12.Moji přátelé
    13.Musíš být jenom má
    14.Sen o věku nádherném
    15.Krášlím tě lásko vším, co mám
    16.Klíč ke všem proměnám
    17.Téma na román
    18.Jsou svátky
    19.Buďme si vzácní
    20.Song hrál nám ten ďábel saxofon

Kód:

Kvalita 160kbps
Velikost 175MB

pupket
Expert
Neprítomný
Obrázok používateľa

Cash on hand:
3,725.50

Obrázok

Karel Gott | 2CD Když muž se ženou snídá (komplet 36-37)

CD 1
    1.Lásko, tvoje jméno je Zkáza
    2.Když muž se ženou snídá
    3.Mám dost síly
    4.Oh, My Darling
    5.Scarlett
    6.Madona z nároží
    7.Miss Universe
    8.Sólo
    9.Svět je svět, ne ráj
    10.Zůstáváš
    11.Malagou, když struny zvoní
    12.Slyším hlas z rádia
    13.Hymna bližních

CD 2

1.6 minut nonstop
    2.Písně mé mi zůstanou
    3. ...a to mám rád - Trezor - Taky se mnou trable jdou - Rip It up - To byla noc (Rock'n'Roll Party)
    4. Ty jsi mé soužení - Krejzová - Jedna slza na tvé tváři - Oči barvy holubí - Oči sněhem zaváté - Žádám víc - Kam se to ztrácí (Rock'n'Roll Party po půlnoci)
    5.Ptačí nářečí
    6.Smím dál
    7.Tango miracoloso
    8.Ukolébavka
    9.Dlouho jsem byl sám
    10.Barcarola
    11.Dnes v noci
    12.Tichý kout
    13.Krásné je žít
    14.Malá noční hudba
    15.Cotton Fields
    16.Adagio

Kód:

Kvalita 160kbps

pupket
Expert
Neprítomný
Obrázok používateľa

Cash on hand:
3,725.50

Obrázok
S albem Je krásné (nebo chcete-li Jsem rád), že ses narodila Karel Gott vsadil více-méně na jistotu, tedy alespoň do té míry, že když se nebude dobře prodávat, nestane se alespoň propadákem (ostatně podobně jako v případě alba Má pouť z téhož roku). Volba ale vyšla více než dobře, alespoň u alba Je krásné, že ses narodila daleko překonala v prodejnosti všechna očekávání, když se stalo nejprodávanějším titulem firmy. Jedná se spíše o monotématické album většinou s tradičními ukolébavkami a písněmi pro děti mezi kterými nechybí cover verze, lidové písně, novinky, ale ani klasika od Brahmse (Guten Abend, gut' Nacht), kterou ostatně Karel nazpíval už v roce 1976 pro své album Melodie na neděli. Z dnes už klasických hitů připomeňme ještě hit La Le Lu od Heino Gazeho, který se stal v podání Loni Lellner a René Carol jednou z neúspěšnějších písní roku 1950. Přejaté verze světových hitů však nedopadly právě nejlépe - Circle Of Life od Eltona Johna, za originálem poněkud zaostává a je i malinko uspěchaný, v rychlejším tempu. Druhým hitem je You'll Be In My Heart z filmu Tarzan od Phila Collinse, který dopadl v podání Karla Gotta podobně, lze říci, že v porovnání z originálem je jen odvarem bez šťávy. Celkově působí album příjemně a vyváženě, neurazí, ale možná ani nenadchne. Asi se ani jen tak neohraje a svým zaměřením bude stále aktuální, ale mnoho posluchačů by možná uvítalo, kdyby přišlo na řadu po delší době opět popové album "pro dospělé" s novými hity...
Schön, dass du geboren bist

[Je krásné, že ses narodila]

01. Schließ deine Augen
    02. Pinocchio
    03. La Le Lu
    04. Die tausend Türme deiner Stadt
    05. Der Mond ist aufgegangen
    06. Die Biene Maja
    07. Der ewige Kreis
    08. Weißt Du, wie viel Sternlein stehen
    09. Wie schön, dass du geboren bist
    10. Dir gehört mein Herz
    11. Alle Märchen dieser Welt
    12. Guten Abend, gut' Nacht

Kód:

Kvalita 192kbps
Velikost 57 MB

pupket
OdoslaťOdoslané: 22 Okt 2009 19:48 
Expert
Neprítomný
Obrázok používateľa

Cash on hand:
3,725.50

Obrázok
V roce 1975 vyšlo Karlu Gottovi album, které je vlastně jednou takovou obrovskou non-stop směsí českých, česky i německy zpívaných dechovkových a lidových hitů. A jak jinak, také ténto žánr Karlu Gottovi nedělá žádné problémy, právě naopak, je v něm jako ryba ve vodě. Z celé desky je znát, že zpívá s elánem, chutí a radostí. Rozhodně to není žádná nudná, unylá a "stařecká" dechovka babiček a dědečků. V roce 1990 Karel nazpíval podobné album, avšak nahrávky z nich, jako vůbec nahrávky dechovky v podání K. Gotta jsou u nás neznámé. Toto album vyšlo i na CD, avšak některé písně byly vynechány a pořadí mírně pozměněno.

Böhmische Kirmes

[Na české pouti]

01. Schön Ist Diese Musik Aus Dem Böhmerland (1:00)
    02. Allemal, Allemal (Furiant) (1:18)
    03. Waldeslust (1:25)
    04. Es War Im Böhmerwald (1:27)
    05. Meine Rosa Ist Aus Böhmen (1:37)
    06. Keiner Weiss (Žadnej Nevi) (1:12)
    07. Der Jiri Hat Ein Motorrad (1:49)
    08. Komm Zigan (1:38)
    09. Hatt' Einst Ein Mädchen (1:38)
    10. Šuhajko (1:40)
    11. Schön Ist So Ein Ringelspiel (1:44)
    12. Du Liegst Mir Im Herzen (1:13)
    13. Nach Hause Geh'n Wir Nicht (Až Ráno) (1:10)
    14. Schön Ist Diese Musik Aus Dem Böhmerland (1:56)
    15. Kirmes-Polka (Hezky Od Podlahy) (1:36)
    16. Geh Nicht Fort (Obkrocák) (1:04)
    17. Podskalák (Bummelpetrus) (1:40)
    18. Rauschende Birken (Briži) (1:31)
    19. Es War Einmal (Už Troubejí) (1:14
    20. Denk' Ich An Meine Jungendzeit (Do Lesička) (1:39)
    21. Ein Armer Wandersbursch (1:31)
    22. Prag- & Brünn-Polka (1:27)
    23. Powidltatschkerln (1:10)
    24. Das Spinnrad (Šel Sedlák) (1:27)
    25. Du Hast Mich Schon Ganz (Šupana) (0:57)
    26. Optimisten-Polka (Jednou Dvakrát) (1:38)
    27. Marianka (1:48)
    28. Wo Steht Das Geschrieben? (1:40)

Kód:

nebo

Kód:

Kvalita 160kbps

pupket
Expert
Neprítomný
Obrázok používateľa

Cash on hand:
3,725.50

Obrázok

Star Edition
    01. Einmal Um Die Ganze Welt
    02. Babicka
    03. Fang Das Licht (Duett Mit Darinka)
    04. Die Biene Maja
    05. Weisst Du Wohin
    06. Fuer Immer Jung
    07. Lady Carneval
    08. Cara Mia, Ja
    09. Mandy
    10. Nie Mehr Bolero
    11. Wie Der Teufel Es Will
    12. Ein Lied Kan Eine Bruecke Sein
    13. Ich Bin Da, Um Dich Zu Lieben (Duett Mit Daliah Lavi)
    14. Schicksalsmelodie
    15. Wenn Ich Dich Nicht Haette
    16. Musik, Das Ist Mein Leben (Music)
    17. Lass Die Traeume Nie Verloren Geh' N (Duett Mit Monika Martin)

Kód:

Kvalita 160kbps
Velikost 80MB

pupket
Expert
Neprítomný
Obrázok používateľa

Cash on hand:
3,725.50

Obrázok
V roce 1975 vyšlo u nás vskutku netradiční album. Je vlastně takovým soundtrackem stejnomenného filmu z roku 1974, ve kterém Karel Gott hraje v hlavní roli novodobého Švandu dudáka a jsou na něm kromě dialogů i hity Kufr iluzí nebo Domů k nám. Kritika nehodnotila ani herecký výkon K. Gotta špatně, naopak, přesto se tento film setklal spíše s vlažným ohlasem publika. Karel Gott se dokonce nechal v časopise Čtení tehdy slyšet, že se bude raději věnovat novým hitům, než ztrácet čas filmováním. Toto album nevyšlo v řadě CD komplet, pouze některé písně z něho byly přidány k albu K. Gott ´74.
Obrázok
Obrázok
Hvězda padá vzhůru
    01. Zrozeni hvezdy
    02. Hadej,hadej
    03. Prosim...
    04. Panove,pamatujte si...
    05. Sel tudy,mel dudy
    06. Dovolite,prosim,male preruseni...
    07. Pujčovna kostýmu
    08. Kluci,počkejte
    09. Zednicka
    10. Je to nadherna petice...
    11. Svatebni
    12. No,ja vim...
    13. Prachy lezej na ulici
    14. Nic na nem neni...
    15. Prileteli...
    16. Ja mit tak dar
    17. Gratuluji Jirko
    18. Pozor na zavrat
    19. Cajovy mejdan
    20. Ja se pred tebou hrozne stydim
    21. Laska je vylet
    22. Sudicky varuji
    23. Odpoledne podepisuji
    24. Hvezda pada vzhuru
    25. Myslel jsem...
    26. Usmejte se na me slecno
    27. Kufr iluzi
    28. Dite stesteny
    29. Jak se vam libi...
    30. Fortissimo
    31. To jsi jeste nepochopil...
    32. Domu k nam

Kód:

Kvalita 128-160kbps
Velikost 84 MB

pupket
Expert
Neprítomný
Obrázok používateľa

Cash on hand:
3,725.50

Obrázok

V roce 1994 vyšlo po roční pauze další novinkové popové album, které příneslo vesměs odlehčení jeho v poslední době poněkud vypjatějšího repertoáru. Celkově sice nepůsobí nijak výrazným dojmem ale poslouchá se docela příjemně. Rozhodně to není album, které by bylo plné hitů. Jediným hitem se stala snad tak ještě píseň Kakaová, pro kterou byl natočen i videoklip. Je to takové pohodové album spíše s pomalejšími, klidnějšími melodiemi, album bez větších ambicí, na kterém je však znát určitá čistota, průzračnost, pocit osvobození. Bylo oceněnou zlatou deskou.

Karel Gott '95

1. Kakaová
    2. Vnímám to rád
    3. Ďábelská jízda
    4. Rockový nebe
    5. At' to má spád
    6. Bezejmená
    7. Už tě má
    8. Přísahám
    9. Pár vyhaslých náušnic
    10.Tátovi
    11.Dívka z reklam
    12.Čas já s Tebou podváním
    13.Svým láskám stloukám kříž
Kód:

Kvalita 160kbps

pupket
OdoslaťOdoslané: 22 Okt 2009 19:49 
Expert
Neprítomný
Obrázok používateľa

Cash on hand:
3,725.50

Obrázok

Na podzim 2004 vyšlo novinkové album "Můj anděl strážný", které bylo vlídně přijato odbornou kritikou a stejně tak bylo i oceněno za úspěšný prodej zlatou deskou. Produkce s nahráváním alba opravdu nespěchala a dala si asi záležet. Nese se v poněkud netradičním, intimnějším duchu, než všechna dosud vydaná alba a mimořádným faktem je to, že obsahuje výhradně domácí tvorbu (celkem 13 skladeb). Navazuje tak na předchozí album Pokaždé, na kterém s přebíráním zahraničních skladeb Karel Gott zcela skončil. Možná tentokrát nezaujme hned, je třeba ho slyšet možná i vícekrát, ale určitě stojí zato a je opravdu povedené. Album bylo oceněno zlatou deskou a najdete na něm i videoklip s Martinou Balogovou Svět je prostě nekonečná pláž.

Můj strážný anděl

01.Můj strážný anděl
    02.Zastav čas
    03.V rytmu samby
    04.Nezapomínám
    05.K mým touhám jsi skoupá
    06.Když se ztrácí rovnováha
    07.Ženy, které nemůžeme mít
    08.Vázat se, stoupat
    09.Prázdný rám
    10.Sto lásek
    11.Svět je prostě nekonečná pláž
    12.Noe
    13.Už pohřbili mě stokrát
Kód:

Kvalita 160kbps

pupket
OdoslaťOdoslané: 22 Okt 2009 19:49 
Expert
Neprítomný
Obrázok používateľa

Cash on hand:
3,725.50

Obrázok

Na podzim 1997 Karel Gott nahrál s Lucií Bílou v době kdy její popularita dosáhla naprostého vrcholu album duetů, které se stalo naprostou bombou a nejprodávanějším titulem celého roku, prodalo se ho v České republice na moderní poměry neuvěřitelných 180 000 kusů. Bude tedy možná vůbec nejúspěšnějším titulem od vzniku České republiky v roce 1993 (pro srovnání - Aneta Langerová prodala "jen" něco přes 100 000 kopií svého prvního alba). Najdeme na nich skutečně mistrovské kusy jako Amor ti vieta a největší hity Co sudičky přály nám stejně jako českou verzi Bocceliho Con te partiro - Sen v nás zůstává a dalších pár zajímavých skladeb, o ostatních by se však dalo říct, že nevybočují z průměru. Album bylo oceněno dvojplatinovou deskou.

Karel Gott & Lucie Bílá - Duety

01.Co sudičky přály nám
    02.Za střípek lásky
    03.Jarní setkání
    04.Jen jednou smím se ti lásko vzdát
    05.Potmě jsme všichni stejní
    06.Hold lásce
    07.S muzikou
    08.Pánbůh se splet'
    09.Krédo
    10.Píseň nám kouzlo skrývá
    11.Fax mi bejby neposílej
    12.Poslední noc
    13.Šťastná hvězda
    14.Amor ti vieta
    15.Sen v nás zůstává
Kód:

Kvalita 160kbps

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému{ SHARE_FACEBOOK }  Stránka 2 z 3
 [ Počet príspevkov: 59 ]  Prejsť na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3  Ďalšia

Obsah fóra » Download - Sťahuj » Hudba / Music » SK&CZ albumy

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina [ letný čas ]

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.